Vrienden van de media

vrijdag 13 oktober 20170 Reacties

Als politicus heb ik met grote regelmaat meningen over de berichtgeving in de media. Vaak vind ik dat de juiste dingen onderbelicht blijven en de verkeerde zaken te veel aandacht krijgen. Soms ook dat de verkeerde conclusies worden getrokken.

Maar na deze politiek opwindende, maar voor ons als GroenLinksers door het overlijden van Cebus, ook zo treurige week wil ik graag mijn enorme waardering uitspreken voor de prudentie waarmee er met mij, met ons is om gegaan. Daar waar ik van collega’s hoorde dat ze werden ‘platgebeld’ werd ik nauwelijks gestoord. De enige verslaggever die per ongeluk belde op de dag van de uitvaart schrok zich een ongeluk en wist niet hoe snel hij weer moest ophangen.

Periode van rouw

Hoe hard en lastig dat wellicht ook is, het leven gaat -helaas zonder Cebus– ‘gewoon’ door. De periode van rouw en bezinning die we onszelf ook hadden opgelegd is na de begrafenis van gisteren voorbij. We moeten immers door.

Ook de media vinden het kennelijk weer een goed moment om te gaan bellen. Vragen belangstellend hoe het er mee gaat. Maar we gaan, zoals dat hoort bij politiek, langzaam weer over ’tot de orde van de dag’. En dat is ook goed.

Maar dat we de afgelopen dagen even werden ontzien was fijn, was heilzaam en helend. Waarvoor een oprecht ‘dankjewel’ voor de vrienden van de media. Ook dat mag wel eens gezegd worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This