Vreemde financiële discussie

dinsdag 19 september 20060 Reacties

{mosimage}Gisteravond was er commissie vergadering (bij uitzondering op maandag omdat de agenda afgelopen zonderdag zo na de vakantie erg vol was). Op de agenda van de commissie vergadering stond onder andere het PvdA-voorstel van de vermakelijkheidsretributie. Ik heb het eerder populair de vermaakbelasting genoemd. Tot mijn verbazing was er maar weinig steun voor. De VVD geeft aan alleen te willen bezuinigen, bijvoorkeur op ambtenaren, het CDA kwam niet verder dan mekkeren dat er een verschil is tussen een belasting en een retributie. In het laatste geval moet het geld immers op de een of andere manier terug naar het toerisme. Maar de PvdA gaf duidelijk aan dat het voor hen niet uitmaakte hoe je het noemt of zoals Roelf Raterink zei “het kind moest een naam hebben”. Op Omroep Flevoland hoor ik vandaag de CDA fractievoorzitter klagen dat “de PvdA ineens ons belangrijkste bezwaar weg neemt door het dan zomaar een belasting te noemen”.


Lijkt me nu niet echt een grote tegenslag als je belangrijkste bezwaar wordt weg genomen. Maar dat zal wel aan mij liggen natuurlijk. Wat mij het meest verwonderde was de, laat ik het “massieve onwil” noemen, om voor de financiële problemen van de gemeente aan de inkomsten kant een oplossing te zoeken. Mij bekroop het gevoel dat CDA, VVD en ChristenUnie gewoon niet willen. LD en wij waren wel voor en de SP heeft überhaupt niets gezegd (maar dat is sowieso niets bijzonders helaas).
Nou ja; einde van het liedje is dat wethouder De Graaf nog wat aanvullend onderzoek gaat doen (kosten baten analyse) en dat we er tijdens de begrotingsvergadering weer op terugkomen. Wordt vervolgd dus! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.