Volwaardig VWO kan van start

vrijdag 18 januari 200811 reacties

LeerlingeVolgend schooljaar kan het volwaardige VWO in Dronten van start gaan melde wethouder Langeweg gisteravond op vragen van GroenLinks. Nu was die niet echt nieuws want al op 13 november 2006 meldde ik dit zelf al op deze website. Maar daar waar tik toen nog schreef dat het me wel een ‘begrotingsgat’ waard is meldde de wethouder gisteren dat ook de financiële dekking nagenoeg rond is.

Dat is een hele goede zaak voor Dronten en vooral voor de VWO-ers!

11 Reacties

 1. OPA

  Haha, dekking nagenoeg rond, weet je, dat is bij hoogspringers ook zo. Ze halen het nagenoeg. Dus ze springen de lat er af. Dat kennen we van Dronten, altijd een maatje te groot. Maar goed ik begrijp dat het ten koste mag gaan van wat anders. Waar gaan we dan verder op bezuinigen binnen de onderwijsbegroting? Of moet het uit een andere pot komen?

 2. Paul Vermast

  Nee, alle potjes zijn gevuld en alles past binnen de begroting.
  Dat nagenoeg slaat op het feit dat nog niet alle definitieve besluiten genomen zijn. Maar reken er maar op dat alles in kannen en kruiken is. 😉

 3. OPA

  Hmmm, niet je kritische blik teveel laten verwateren hoor. Je klinkt als de wethouder zelf! Ik kan mij niet voorstellen dat kast met grote broeken van Dronten plots de juiste maat blijkt te zijn. De broeken zijn niet verdwenen en volgens mij heeft Dronten ook echt niet zoveel omvang erbij. Dat betekent dat er overgeheveld is, vaak is dat van lange termijn naar korte termijn… hopend op meer inkomsten in de toekomst waardoor dat gat zich vanzelf gaat vullen. Hebben we momenteel écht voldoende aandacht voor de bijstand? Doen we écht ons best voor de ouderen, zwakkeren? Zijn we écht sociaal, of meer liberaal? Ik moet je scherp houden Paul!

 4. Paul Vermast

  Ja maar Ben, het is ook niet zo je je per defenitie een wethouder op zijn woord niet moet geloven (ja en dat uit mijn mond).

  Dronten weet al jaren (ikzelf heb het over november 2006) dat dit er aan zit te komen en daarmee is dús rekeing gehouden.

  Aandacht voor de minima is er ook. Daar wordt bijna maandelijk over gesproken binnen de raad. Natuurlijk is en een hoop wat beter kan. Maar volwaardige middelbare scholen in Dronten zijn mij ook een lief ding waard gezien het grote (en groter wordende) aantal leerlingen dat nu naar Kampen moet om hun opleiding af te kunnen ronden.

 5. Paul Vermast

  Daarbij, het is soms ook wel eens fijn melding te maken van iets waarvan ik blij ben in Dronten.

  Het is hier niet altijd kommer en kwel en uiteindelijk zijn we een wereld-dorp (vul naar eigen voorkeur het dorp maar in)!

  Als het me niet zint laat ik me horen, maar nu zint het me gewoon eens een keer wel.

  Misschien is dat gewoon even wennen voor je? 😉

 6. OPA

  Tuurlijk is het fijn als je als leerling niet zo’n eind hoeft te fietsen. Dat hebben wij vroeger wel moeten doen en daar zie je nu de ellende van. Maar serieus, een VWO in Dronten is best aantrekkelijk en (zoals vele andere dingen) zet Dronten weer goed op de kaart, maakt het voor de liefhebber aantrekkelijk om hier te komen wonen en te ondernemen.

  Het dorp verdwijnt, dat is wat ik persoonlijk op die groeigriep tegen heb, maar misschien moet ik mij daarbij neerleggen en is het gewoon een breed geaccepteerde visie van de Drontense politiek om te blijven groeien (ja, de grenzen blijven schuiven). Dat is dan ook hun goed recht natuurlijk, ze representeren tenslotte de meerderheid van de Drontenaren en daarmee wil de meerderheid van Drontenaren dus groeien en groeien.

  Ik ben mij bewust dat ik een minderheid ben en dit dus moet accepteren, maar dat gaat niet eenvoudig en ik blijf nog even meuten. Misschien moet ik maar gewoon verhuizen naar een dorp dat minder allures heeft en gewoon een dorpje wil blijven, met de massa beperkingen maar ook met al de charme.

 7. Johan

  Dan heb je ’t al gauw over Biddinghuizen, OPA.

 8. Paul Vermast

  Och, dan veranderd er niet veel. Want het golfpark in Dronten is al bijna Biddinghuizen 😉

 9. OPA

  Ha, daar hebben ze ook een burgemeester en wethouders die allemaal maatje 58 van broek proberen te dragen. Gedoemd om straks ook de letterlijke Randstad van Almere te worden. Nee, het wordt misschien wel Lions 🙂

  http://www.huins-lions.nl/ kijk onder foto’s naar de groepsfoto van alle inwoners!!

 10. Johan Banis

  Ben! NEE!!

 11. Paul Vermast

  Hey Ben,

  Zolang je het volgende nog niet vloeiend uit kan spreken kun je beter maar bijna in Biddinghuizen blijven wonen:

  “Bûter, Brea en Griene Tsiis. Wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries!”

  😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.