Volle vergadering

dinsdag 10 mei 20050 Reacties

Vanavond is er weer een fractievergadering en ik heb net de agenda nog eens zitten doornemen. Het viel me niet mee, want er zijn een hoop zaken die we hebben te bespreken. Het is dan ook een volle week voor mij. Gisteren was er vergadering van de GroenLinks fractie in Provinciale Staten waar de algemene beschouwingen werden voorbereid, vanavond fractie in Dronten, morgen commissie Financiële Zaken en donderdag natuurlijk Commissie Algemene Zaken. Dan is er vrijdag hoop ik weer een avondje rust. Iets met een biertje op de bank voor de tv naar Grijpstra en De Gier kijken op RTL4.
Maar eerst vanavond nog. We hebben drie gasten die onze fractie willen bij praten over onderwerpen waar ze mee bezig zijn en we beginnen vandaag met ons heel erg spannende stageproject.

Marije, Heleen en Inge komen vanaf vanavond twee maanden lang stage lopen bij de fractie en het is de bedoeling dat ze aan alle activiteiten mee gaan doen. Maar dat heeft voor ons zelf ook wel consequenties. Ik hoop dat ik niet al te erg uit de school klap als ik vertel dat onze fractievergaderingen altijd een gezellige chaos zijn van onderwerpen, discussies en natuurlijk de laatste nieuwtjes uit het dorp. Het ‘blokje Goede tijden, Slechte tijden' heb ik het wel eens spottend genoemd. Iedereen is altijd welkom en Piet, een van onze trouwe leden en voorgangers in de raad komt meestal ook even buurten. Als voorzitter van de fractievergaderingen hou ik niet erg de vergadering in de hand want het komt meestal toch wel goed en het is bovenal gezellig. Maar ik heb mijn taakopvatting maar eens wat serieuzer opgepakt, een agenda gemaakt en iedereen vermaand toch vooral op tijd te komen. Nu maar zorgen dat ik zelf ook op tijd ben, want ik ben een echte GroenLinkser, en die zijn (in Dronten in ieder geval) vaak een kwartiertje te laat….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.