Volgende week niet storen a.u.b.

zondag 9 augustus 20094 reacties

meerpaaldagenOver precies een week ben ik even niet aanspreekbaar. Da’s ieder jaar het geval op de zondag na de Meerpaaldagen omdat ik dan om de bank lig bij te komen van drie dagen feest in Dronten.

Al het hele jaar wordt er traditioneel afgeteld naar de Meerpaaldagen en de teller staat nu nog maar op 4dagen! Komende donderdag om 20 uur vindt de opening weer plaats en beginnen de drie dagen in het jaar dat er in Dronten niet wordt afgeteld. De Meerpaaldagen zelf!

Ieder jaar opnieuw vormen de Meerpaaldagen het belangrijke sociale gebeuren in Dronten waarop inwoners hun vakanties afstemmen. Dat gaat zelfs zo ver dat men bij de gemeente nu bedacht heeft dat de raad op de eerste avond van de Meerpaaldagen van reces terug kan komen om ‘informeel’ over de financiën te spreken. Laat ik maar voorzichtig concluderen dat het geen idee van een ‘Drontenaar’ is, want dan weet je dat dit het verkeerde moment is. Ondanks (en dat was de reden om het op die dag te plannen) dat de meeste raadsleden vanwege de Meerpaaldagen weer in Dronten zullen zijn. Hoe het ook zij, ik heb me afgemeld en wens de collega’s die wel in het gemeentehuis gaan zitten erg veel sterkte. Ik ga, met de rest van Dronten, leuke dingen doen!

4 Reacties

 1. johan

  Ja, leuk hoor, die Meerpaaldagen. Ik persoonlijk hou niet zo van die massa-feesten (en ook niet van de optredende artiesten), maar dat neemt niet weg dat ik het een geweldig feest vind.

  Maar: het is al vele jaren steeds maar hetzelfde. Komt de sleet er niet een beetje in? Wordt het niet eens tijd voor een Ander Soort Meerpaaldagen?

  Het hoeft niet, hoor. Laat het vooral zo blijven, als ze dat willen. Het is zo maar een gedachte.

  johan

 2. OPA

  Nou, die sluipt er nu al in Johan. We laten de tent al een langer staan voor het Gospel festifal. Volgend jaar nog een dag langer voor de Noord Nederlandse Moslim dance dag. Zo worden de Meerpaal dagen de reli-dagen. Dan kan dat zatte studentengedoe vervallen. Moet kunnen, toch?

 3. Paul Vermast

  @ Johan
  @ OPA (Ben)
  Ik verwacht dat jullie je reeds hebben gemeld bij ProDronten om te helpen bij de Meerpaaldagen van volgend jaar?

  Goede ideeën zijn daar vast zeer welkom. Aanmelden kan via de website van de MPD: http://www.meerpaaldagen.nl

  Groeten,
  Paul

 4. johan

  @ Opa:

  Ja precies, een relifeest. Jarenlang mochten De Meerpaaldagen niks op zondag organiseren, want te veel lawaai, weet ik veel, maar nu die reli’s iets willen kan het ineens wel.

  Maar het mag van mij.

  @ Paul:
  Nee, ik heb me niet gemeld. Ik vind ook niet dat het anders MOET, ik vroeg me dat alleen af. Bovendien heb ik jarenlang (indirect) bijgedragen aan die Meerpaaldagen.

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.