Verzuipt de reddingsbrigade?

dinsdag 29 juli 20084 reacties

Reddingsbrigade BiddinghuizenDe reddingsbrigade van Biddinghuizen luidt de noodklok. Vanmorgen op Omroep Flevoland werd duidelijk gemaakt dat er eigenlijk voor niets meer geld is en dat de gemeente over de brug moet komen omdat anders niet valt uit te sluiten dat er levens in gevaar komen.

Om kwart voor zeven heb ik burgemeester De Jonge via e-mail om opheldering gevraagd en ook aangegeven dat als de berichten kloppen ik dat onaanvaardbaar vind.

Toch maak ik op dit moment een klein voorbehoud. Want ik wil ook graag weten hoe het gekomen is. Hoe komt de reddingsbrigade ‘ normaal’ aan haar geld en waarom levert het nu problemen op?

Ik heb voor de reddingsbrigade heel erg veel respect. Toen ik nog bij mijn ouders in Zeeland woonde werkte in op een standpaviljoen in de omgeving en was daar naast hoofd patatbakken en ijsverkopen (je bent al snel hoofd-alles als je alleen in je standtentje staat;-)) ook strandwacht. Helaas heb ik meer dan eens het goede werk van de reddingsbrigade mogen aanschouwen. Gelukkig leverde dat vaker goed dan slecht  nieuws op.
Dus geen misverstand; als er nood is moet er een oplossing worden gezocht. En daarmee moet niet worden gewacht tot de begroting 2009!

Overigens; de burgemeester heeft laten weten dat er in de loop van de dag een reactie vanuit het gemeentehuis komt. Ik ben benieuwd!

4 Reacties

 1. OPA

  Je zou toch zeggen dat het alleen maar drukker wordt op en langs het water.
  Bezoekers…watersporters…strandbezoek…parkeren…heeee kijk nou een directe link. Wie aan het water gaat verpozen betaalt een beetje mee aan de reddingsbrigade door z’n parkeergeld.

  Of geven we de reddingsbrigade een patatventverguning?

 2. erwin

  Met de parkeeropbrengsten worden de ondernemers al betaald. Dat is geen vetpot, bij een bekeuring van 50 euro blijft maar een paar euro over voor ondernemers en de rest gaat op aan kosten van de gemeente.

  Een andere oplossing is het verhogen van de toeristenbelasting, zij zijn immers de potentiele klanten van de reddingsbrigade.

  Het is jammer dat Dronten wel honderdduizenden euros aan subsidie heeft gegeven aan Mojo voor Lowlands, waardoor er voor essentiele taken blijkbaar zoals de reddingsbrigade nauwelijks geld overblijft.

 3. Paul Vermast

  Erwin,

  Dit is wel een beetje kort door de bocht. De subsidie aan lowlands was een afspraak uit het verleden waar de raad geen weet van had. Nu is dat omgezet naar een subsidie en wordt deze afgebouwd.

  Maar ik vind het zorgenlijk dat de gemeente voor de reddingsbrigade ‘slechts’ € 4500.- overheeft.
  Want, en dat ben ik met je eens, als je proiriteiten moet gaan stellen tussen Lowlands of de reddingsbrigade.. dan ben ik er ook snel uit.

  Groeten,
  Pul

 4. OPA

  Tja, en voor de gemeente met het meeste strand van Nederland heb je een case zou ik zeggen…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.