Vervoersbeperking

dinsdag 9 mei 20060 Reacties

{mosimage}Soms kan je maag een sprongetje maken en zich omdraaien als je ergens van schrikt. Dat gevoel had ik vanavond toen ik na de fractievergadering op teletekst keek en zag dat er in de achterhoek een vervoersbeperking is afgekondigd vanwege varkenspest. Heel even sterretjes voor mijn ogen… Varkenspest! Natuurlijk wist ik allang dat er in Noord-Rijnland-Westfalen varkenspest was geconstateerd, maar het trekt nu kennelijk ook richting de Nederlandse grens en misschien al de grens over.
Laten we in Godsnaam hopen dat er geen, of toch zeker niet op grote schaal, varkenspest uitbreekt. Want dat zou werkelijk afschuwelijk zijn voor de sector en zeker de betrokken veehouders.

Dit zijn de momenten dat mijn “landbouwhart” een slag overslaat. Ik was nog leerling van de biologisch-dynamische landbouwopleiding Warmonderhof hier in Dronten toen er MKZ heerste. Op een bepaald moment kwam ook Dronten in de “gesloten zone” te liggen en mocht er geen zuivel meer worden vervoerd. De zuivelschappen in de Albert Heijn waren leeg en wij moesten de  melk vernietigen. Wij als leerlingen waren toen bereid als het moest slag te leveren met de ME als ook de Warmonderhof koeien geruimd zouden moeten worden. Het is gelukkig niet zo ver gekomen, maar iedere keer als ik via De Noord Dronten weer binnen kom draait mijn maag een stukje als ik de sticker van het vervoersverbod achter op het verkeersbord zie zitten.
Zo iets gun je niemand en ik kan me de stress en de zorgen van de veehouders in de achterhoek voorstellen. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat het niet zo ver zal komen!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.