Vertrek wethouder Oosterveld

dinsdag 26 februari 20190 Reacties

Jaap Oosterveld heeft voor zichzelf de conclusie getrokken dat het ambt van wethouder te veel van hem vraagt. Daarom maakt hij vandaag bekend te zullen terugtreden. Het spijt me zeer dat Jaap tot deze conclusie is gekomen.

Jaap Oosterveld

Jaap Oosterveld als burgerraadslid in 2000

Al ruim voordat ik politiek actief werd in de gemeenteraad was Jaap al betrokken bij de ChristenUnie. Toen ik, rond het jaar 2000, nog studeerde in Dronten was ik als vrijwilliger actief voor Greenpeace. In die rol lobbyde ik bij de gemeenteraad voor een gentech-vrije gemeente Dronten (filmpje). Daarom sprak ik in bij een commissievergadering waar Jaap (toen nog met snor) al het woord voerde.

Dank voor de collegiale vriendschap de laatste 16 jaar

De tussenliggende jaren heb ik Jaap veel beter leren kennen. Als een gewaardeerd en sociaal collega. Als een betrokken mens.

Dat het zijn ambitie was om ooit wethouder te worden was geen geheim. Dus voor Jaap als mens vond ik het bijzonder leuk dat die wens bijna een jaar geleden uitkwam. Des te meer betreur ik het voor Jaap dat het wethouderschap hem niet heeft gebracht wat hij er van hoopte.

Beste Jaap,

Hartelijk dank voor je jaren lange enorme inzet voor Dronten. Voor de collegiale vriendschap de laatste 16 jaar en alle plezier dat we samen hebben gehad. Politiek van opvatting kunnen verschillen, maar in een persoonlijke verbondenheid kunnen samenwerken heb ik zeer in je gewaardeerd.

Het ga je goed!

Paul

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.