Vermaakbelasting

dinsdag 8 augustus 20060 Reacties

{mosimage}De PvdA heeft voorgesteld om een “vermakelijkheidsbelasting” in te voeren. Ik heb het er enige tijd geleden al eens met de PvdA over gehad en ik vind het een slim plan! Want we hebben in Dronten best een groot aantal attracties waar veel mensen op af komen. Te denken valt aan Walibi en Dorhout Mees, maar vergeet ook niet evenementen als Lowlands en Campzone. Als we op ieder toegangsbewijs één euro belasting zouden heffen zou dat de gemeente ieder jaar enkele honderdduizenden euro’s opleveren. Dat is geen gemakkelijke manier van inkomsten genereren, maar vooral een doorberekening van de kosten die we nu ook maken en door de Dronter samenleving moeten worden opgebracht. Zoals ik al zei een slim plan en volgens mij moet de gemeenteraad er zorg voor dragen dat dit per 1 januari 2007 wordt ingevoerd! Want dat kan de discussie over de bezuinigingen een stuk leuker maken.


Grofweg komen er jaarlijks bij Lowlands en Walibi samen zo’n 960.000 bezoekers, maal één euro is bijna een miljoen euro extra (!) structurele inkomsten voor de gemeente zonder dat we daar dingen voor moeten gaan doen die we nu toch al niet doen. Dat brengt onze structurele bezuinigingstaakstelling van twee naar één miljoen per jaar en dan heb ik Dorhout Mees nog niet eens meegerekend. Zeker niet als die beroemde ijsbaan er straks komt want daar worden ook honderdduizenden mensen per jaar verwacht. We zijn overigens niet de eerste gemeente die dit bedenkt, want Kaatsheuvel (de Efteling) doet het al en met een bezoekers aantal van 3,2 miljoen mensen kan dat echt stevig gaan oplopen qua inkomsten voor een gemeente!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.