Vermaak

vrijdag 18 mei 20072 reacties

Last van de Burger“Het leukste vermaak is leedvermaak” is een uitspraak die ik regelmatig hoor. Mensen die houden van dit type vermaak kunnen hun hart ophalen op de website ‘last van de burger’. Politici en (vooral) ambtenaren kunnen daar hun frustratie kwijt over de burger. Geweldige proza zoals van Ingrid Durivou, receptioniste Publieksdienst bij de gemeente Zwijndrecht. Zij is gefrustreerd omdat ze op vrijdag opmerkingen naar haar hoofd krijgt omdat de afdeling burgerzaken dicht is. Ze vindt dat er ten onrechte wordt gedacht dat er niet wordt gewerkt…
Of Sonja de Bruin, uitvoeringsambtenaar bij “een gemeente”. Die klaagt dat burgers te snel bellen met vragen waarop het antwoord al in de brief te lezen valt.

Vrolijkheid ten top moet ik zeggen. Huilerige verhalen over vervelende burgers. Maar wat hierbij uit het oog wordt verloren is dat burgers niet zomaar op deze manier zijn gaan reageren. Als ik een vrijdagmiddag niet hoef te werken en dan naar het gemeentehuis wil om mijn paspoort te verlengen baal ik ook als burgerzaken dicht is. Normaal werk ik immers toch ook op vrijdagmiddag. Waarom deze afdeling dan niet? Hetzelfde geldt voor brieven. Zelfs aan de raad worden bij tijd en wijle brieven gezonden waar met gezondverstand geen trouw aan vast te kopen is.
Ik schreef eerder al over de website van onze gemeente dat ik eerst maar bel voordat ik wat ga zoeken omdat je er anders toch niet uit komt. Dus misschien heeft de burger het niet persé bij het verkeerde eind.

Natuurlijk, burgers zijn net als ambtenaren, net mensen en er lopen een paar vervelende exemplaren tussen. Maar het gejank op deze website is van een vermakelijkheidsgehalte dat ik het iedereen wil aanraden voor een duffe vrije-vrijdag middag als je niets beters te doen hebt (dus ik ga nu snel weer wat nuttigs doen 😉 ).

2 Reacties

  1. Paul Vermast

    ja ja, het is slechts een voorbeeld. bedoelde ook niet persé mijzelf en daarbij zou ik in Dronten wel op woensdagavond gaan als burgerzaker open is speciaal voor mensen die overdag niet kunnen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast heeft 30 jaar ervaring in de milieubeweging en politiek. Is gediplomeerd boer en bestuurskundige in opleiding.

Werkt in het Openbaar Bestuur. Met bijzondere belangstelling voor (lokale) democratie, rechtsorde, integriteit, ondermijning, openbare orde en natuurlijk landbouw.