Verkiezingsstunt VVD

zondag 19 februari 20060 Reacties

{mosimage}De verkiezingstunt van VVD minister Zalm ontslaat hem en zijn VVD niet van de verantwoordelijkheid voor de beroerde financiële situatie van veel gemeenten, Dronten voorop.
De minister mag dan gisteren in Buitenhof wel hebben zitten kakelen dat alle gemeenten daarvoor worden gecompenseerd, maar dat is natuurlijk onzin!
Het CDA, VVD, D66 kabinet heeft een hele hoop taken de laatste jaren op het bordje van de gemeenten neer gelazerd zónder daarvoor het benodigde geld op tafel te leggen. Dat brengt veel gemeenten in problemen en ook wij hebben daar in Dronten last van.
Ik verwijt het college vaak verkeerd beleid en vind ook wel dat er verkeerd beleid is gevoerd, maar de miserie komt niet alleen door het verkeerde beleid, maar vooral uit Den Haag! Daar zit het echte probleem van de Nederlandse gemeenten.

Misschien is het ook geen onaardig idee dat de afdeling financiën eens berekend wat wij als gemeente per hoofd van de bevolking aan geld te kort komen door regelgeving die de landelijke overheid aan de gemeente heeft afgeschoven. Dat bedrag zouden alle burgers van Dronten dan moeten inhouden op hun belasting aanslag van de Belastingdienst en gewoon hun gemeentelijke heffing betalen. Dan kunnen we als gemeente tenminste proberen om de bieb open te houden, de zwembaden niet te sluiten, de sporttarieven betaalbaar te houden en de onderwijsketen niet te veel aan te tasten.
Want  het moet uit de lengte of de breedte! Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wordt het er ook niet op!

Maar misschien is het idee van Urk voor Dronten ook wel wat. Urk heeft aangekondigd dat ze het ministerie een rekening zullen sturen over de extra ambtelijke uren die de OZB en de oproep van Zalm de gemeente kosten. Dat is voor ons in Dronten al € 1,1 miljoen en dat tikt ook lekker door voor de bezuinigingen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.