Verkiezingen verloren, toch (interim) premier

maandag 17 december 20071 reactie

Premier Guy Verhofstadt

Boeiend hoor, de formatie in België. Nieuws van de dag is dat demissionair premier Guy Verhofstadt opnieuw leider van de Belgische (interim)regering tot uiterlijk 23 maart 2008. Of zoals het klinkt vanuit het paleis in Laken:

De Koning heeft Dhr Verhofstadt belast met het vormen van een interimregering belast met de dringende zaken en die de besprekingen zal opstarten die moeten leiden tot een hervorming van de instellingen.
De Heer Verhofstadt heeft deze opdracht aanvaard”.

Interessant dat er nu een interim regering komt die ‘wegbereider’ zal zijn voor een (andere) definitieve regering van een andere signatuur. Maar als het gaat over de stabiliteit van ons buurland kun je jezelf, ruim een half jaar ná de laatste verkiezingen, toch vragen gaan stellen.

1 Reactie

  1. Joost

    … en toch weer niet want ik hoorde net bij het lezen van dit stukje dat zowel de cdH (Waalse CDA, zeg maar)als de PS (Waalse PVDA) zich terug trekken uit onderhandelingen uit onvrede tegen het veto van de MR (Waalse VVD) tegen een deelname van de PS. ( Zo,simpelder kan ik het echt niet uitlegen) Maar dit is weer ernstig dus.

    Groet,

    Joost

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.