Vergaderen, jongeren en Poes

woensdag 10 januari 20070 Reacties

Het is alweer een paar dagen stil op mijn website. Maar dat komt dan ook omdat ik nog geen rust had gevonden ergens een stukje over te schrijven of me verder op te winden over iets actueels. Het was weer avond aan avond vergaderen deze week en sinds dit weekend heb ik ook nog een huisgenote, ze heet Poes. Poes is 10 jaar en komt van een collega die er (met pijn in haar hart) vanaf moest. Dus Poes woont nu bij mij en ik heb nog niet echt de indruk dat zij dat ook al een goed idee vindt. Hoewel ze ’s avonds al wel naast me op de bank komt zitten was vooral de kast boven haar favoriete plekje de afgelopen dagen. Maar tot mijn tevredenheid zag ik vanmorgen poes lekker op de bank liggen toen ik beneden kwam, dus het komt wel goed met Poes en mij. Maar ja, ik vind het dus even belangrijker op de bank te hangen dan stukjes te kloppen voor de site. Excuus. Maar nu heb ik dan een gaatje!

Deze week is politiek Dronten weer echt begonnen na het Kerstreces. Maandag met een informeel overleg tussen een aantal politieke partijen, de Meerpaal en dorpsbelangen Swifterbant over de problemen met de jeugd die daar spelen. Ik ben blij te horen dat er sinds deze week een straathoekerker aan de gang is gegaan en dat zij zich voorlopig even helemaal op Swifterbant richt. Volgens mij hebben we maandag de juiste snaar gevonden om constructief te overleggen tussen alle belanghebbenden. Korte lijnen en goede verhoudingen, dan kunnen we samen heel wat bereiken in onze gemeente!

Gisteravond was de eerste fractievergadering van het seizoen weer. Zonder Cebus die in het buitenland zit. Maar we kunnen het dan ook makkelijk af zonder Cebus, we vinden alles goed. Eigenlijk is het zot dat we hiervoor allemaal bijeen moeten komen, maar het is wel weer een leuke stap in ons experiment om met de commissie in de Meerpaal te vergaderen. Tot nu toe is het nog niet geslaagd, maar we gaan nu links achter in op drie hoog zitten komende donderdag. Benieuwd hoeveel burgers ons weten te vinden.

Verder begin ik langzaam iets van het beurssysteem te snappen omdat ik sinds maandag fanatiek aan het handelen in aandelen ben. Aandelen Binnenhof wel te verstaan met virtueel geld. Vandaag sta ik zo halverwege de middag op een mooie winst van 0.79% dat vertaald moet worden naar 758.60 virtuele euro. Voor een nitwit op de beurs vind ik zelf dat ik het niet slecht doe (ik was tenminste niet in een dag failliet, maar maak zelfs winst) Ja, ja nooit gedacht dat ik nog eens 100 aandelen CDA en 100 aandelen ChristenUnie in  “bezit”  zou hebben. Nou ja, voor de liefhebber of de nieuwsgierige; ga eens kijken bij de Binnenhof Stock Exchange!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.