Verfrissend

woensdag 17 oktober 20121 reactie

Journalisten die zichzelf een spiegel voorhouden en concluderen dat ze wellicht erg veel tam tam hebben gemaakt. Het is een ongewone combinatie en ik vind het verfrissend dat Kees Bakker in zijn column in de FlevoPost van vandaag (helaas niet online) dat aandurft. Waardering daarvoor van mijn kant.

In zijn column geeft hij aan dat hij, na het lezen van het onderzoeksrapport naar het mogelijk mislopen van 1,5 miljoen aan Rijksgelden voor de Wet Werk en Bijstand (WWB), moet concluderen dat de krant minder hoog van de toren had moeten blazen en maakt hij zelfs een ‘mea culpa’.

Het kwam echter door de verhitte politieke discussie, dus er moest kennelijk wel wat aan de hand zijn. En nu lijkt het zelfs wel een beetje tegen te vallen. Langeweg is al lang weg en de meerderheid (CDA en VVD) wil geen politieke ongelukken. Dus er valt niets te sneuvelen en dan is het qua nieuws al niet meer zo spannend.

Ging die stoute raad ook nog eens achter gesloten deuren met de onderzoekers in gesprek. Bah, dan is er al helemaal geen nieuws te maken natuurlijk! Excuses van de raad zijn wel op z’n plek aldus de FlevoPost.

Dat is naar mijn opvatting een minpuntje aan deze column. Ikzelf heb namelijk voorgesteld deze vergadering achter gesloten deuren te doen. Algemeen in de raad is bekend dat ik daaraan en hartgrondige hekel heb. Maar soms, bij een heel ingewikkelde en gevoelige kwestie, is het goed om even in alle vrijheid vragen te kunnen stellen. Of je de dingen goed hebt begrepen, je ook volgens de onderzoekers tot de juiste conclusie komt of dat je wellicht dingen over het hoofd ziet. Zonder dat de aanwezige media een kritische of onnozele vraag van een politieke lading voorzien zodat we goed weten waarover we het hebben als we in de commissie en raad van november, voor het eerst en in alle openheid, met elkaar en met het college hierover in debat gaan.

Dat is zorgvuldige voorbereiding waardoor je achteraf wellicht niet met een ‘mea culpa’ hoeft te komen omdat je te hoog van de toren blies. Dat zou de FlevoPost toch moeten aanspreken lijkt mij.

1 Reactie

  1. PaulVermast

    @SuzanneStoop goeiemorgen collega, ook lekker geslapen? Fijn dat jij het zonder nadere toelichting kan.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.