Verdeling tussen de dorpen…

zaterdag 27 oktober 20072 reacties

GeldAfgelopen donderdag is tijdens de raadsvergadering een ammendement van mijn hand unaniem aangenomen. Ten eerste ben ik daarop wel trots, maar los daarvan heeft de gemeenteraad hiermee een belangrijke koerswijziging gemaakt. Het college stelde voor 1,9 miljoen euro die was gereserveerd voor een jongerencentrum in te zetten voor het voorzieningeniveau in Biddinghuizen en Swifterbant.

Dat er geen jongerencentrum meer zal komen was eigenlijk al een tijdje duidelijk en je mocht je ook wel afvragen of dit nu een zinnige investering zou zijn. Dus daar zat voor mij het probleem niet. Maar deze 1,9 miljoen moest volgens het voorstel “gelijkelijk worden verdeeld” tussen de dorpen. Tot nu toe was dit ook gebruikelijk in Dronten, al het ene dorp iets kreeg, kwam dat ook in het andere dorp (kort door de bocht geformuleerd). In mijn ammendement (tekstwijziging) heb ik die “gelijkelijke verdeling” uit de tekst gehaald en “jongeren” toegevoegd. Daarmee is die 1,9 miljoen bestemd voor het voorzieningenniveau voor jongeren in Biddinghuizen en Swifterbant. Omdat de raad vorige maand al de opdracht aan het college heeft gegeven een quick scan te maken van de behoeften in de dorpen kunnen we aan de hand daarvan bepalen hoeveel geld naar welk dorp gaat zonder dat we ons hebben vast gelegd op die gelijkeverdeling. De toevoeging van de quick scan was een goede aanvulling van PvdA fractievoorzitter Wim Esselink.

Ik ben er trots op dat er nu (eindelijk) gebroken is met die evenwichtige verdeling tussen de dorpen door de gemeenteraad zodat in de toekomst; beter dan nu kan worden gekeken wat er werkelijk voor behoeften zijn!

2 Reacties

  1. Frank

    ‘Ik ben er trots op dat er nu (eindelijk) gebroken is met die evenwichtige verdeling tussen de dorpen door de gemeenteraad zodat in de toekomst; beter dan nu kan worden gekeken wat er werkelijk voor behoeften zijn!’

    En zo is het maar net. Deed men dat in het verleden dan niet ‘ kijken waar werkelijk iets nodig is’ ?

  2. Paul Vermast

    Het is te kort door de bocht om te zeggen dat dit nooit gebeurde. Maar er was toch wel een algemeen aanvaarde manier van gelijke verdeling. Dus als Biddinghuizen iets kreeg moest Swifterbant ook iets hebben. Die vorm van gelijkheid zie je dus ook terug in het college voorstel (voor de wijziging)dat het gelijkelijk verdeeld moest worden. Terwijl je misschien in Swifterbant meer geld nodig hebt en in Biddinghuizen met minder hetzelfde effect kunt behalen.

    Ik heb dat altijd wonderlijk gevonden; dat gelijke verdelen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.