Verburg op glad ijs

maandag 1 december 20082 reacties

Het afgelopen weekend is er commotie ontstaan rond een intern memo (pdf alert!) van de ondernemingsraad van haar eigen ministerie. Daarin schrijven de ambtenaren:

pikant detail is dat de politiek (Verburg persoonlijk en enkele tweede kamerleden) zich persoonlijk bemoeien met de positie van de vestigingsplaatsen en hierbij spelen sommige argumenten […] een ondergeschikte rol en de er sterke partijpolitieke invloeden merkbaar”.

Natuurlijk ontkent Verburg de aantijgingen en verdedigd ze zichzelf dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt. Maar iedereen kan aan zijn/haar water aanvoelen dat als leden van de OR van haar eigen ministerie dit zo duidelijk in een memo zetten dat er echt wel iets loos is. Immers, uit ervaring weet ik dat ambtenaren dit soort dingen in de meest gekuiste versie in dit soort verslagen opnemen. Als deze gekuiste versie al zo weinig aan duidelijkheid te wensen over laat kun je wel vermoeden hoe dit er binnenskamers over is gesproken.

RTL bracht dit nieuws afgelopen weekend naar buiten en het leek er een beetje stil rond te blijven. Maar inmiddels is het bericht ook door De Pers opgepikt. Het zou mij verbazen als hierover morgen geen vragen worden gesteld tijdens het vragenuurtje. Ik ben benieuwd of en hoe ze zich hieruit red of dat ook Verburg nu haar zwanenzang aan het inzetten is.

2 Reacties

 1. Mickel Langeveld

  Paul,

  Mis ik iets? Het onderwerp ontgaat me. Aanvulling nodig?

  groet,
  Mickel

 2. Paul Vermast

  @ Mickel,

  Volgens een uitgelekte notitie wil Verburg een regiokantoor van de VWA in Limburg plaatsen, terwijl Eindhoven de beste keuze zou zijn. Dat zou namelijk beter bereikbaar zijn. De minister zou zich persoonlijk met het kiezen van de locatie hebben bemoeid. Het regiokantoor moet volgens de ambtenaren als goedmakertje voor de CDA-achterban in Limburg dienen. De achterban zou boos zijn omdat het kantoor van de AID uit Kerkrade vertrekt (omdat de AID en de VWA fuseren). Daarmee zouden driehonderd banen verdwijnen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This