Verbijsterd, blij en geschokt

woensdag 18 juli 2012

Jaap Paul en Eline (foto: RTL Nieuws)

Soms heb je het gevoel dat de wereld heel even stil staat, dan weet je wat je ziet en toch twijfel je er aan. Dat overkwam me vanavond. Op de website van RTL las ik het verschrikkelijke nieuws over een scheepsramp in Tanzania. Tot mijn oog op de foto (zie hiernaast) viel en ik vloekend overeind vloog; de drie Nederlanders op de foto ken ik. Ken ik goed zelfs!

Dierbare mede-GroenLinksers Eline, Jaap, Joa en Paul zaten op het schip en maken het -naar omstandigheden- goed. Van die partijgenoten die je altijd en overal tegenkomt. Paul als fractievoorzitter van GroenLinks in Brabant, Joa en Eline waren net als ik tijdens de klimaattop van 2009 in Kopenhagen, Jaap collega in de Tweede Kamer.

Opluchting tintelt door mijn lijf als ik op twitter berichten lees er contact is geweest, het ze goed gaat; al zijn ze erg onder de indruk. Je zou voor minder. Gedachten gaan uit aan hen die er minder goed vanaf zijn gekomen, blij ben ik voor iedereen die weer veilig voet aan wal kon zetten en gelukkig ben ik om op de volgende GroenLinks bijeenkomst Jaap, Paul, Joa en Eline gewoon weer tegen het lijf te kunnen lopen!

Allemachtig, wat kan een mens schrikken!

0 reacties

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.