Veiligheidsvergadering

donderdag 1 december 20050 Reacties

Vanavond was er een "veiligheidsvergadering" van de gemeenteraad met politie en justitie. Het klinkt misschien indrukwekkender dan het is, maar we hadden dus een bijeenkomst op het politiebureau waar de chef van de basiseenheid Dronten, de Korpschef Flevoland-Noord en de Officier van Justitie een toelichting hebben gegeven op hun werk en de situatie in Dronten. Als je de kille cijfers ziet word je daar mogelijk niet zo blij van, maar als je het verhaal er achter hoor zie je dat dit wel mee valt. Het grote aantal jongeren dat in de statistieken voor komt wordt voor een groot deel bepaald door de incidenten op de campings en stranden in de zomer en de festivals als Lowlands. Eigenlijk gaat het wel goed in onze dorpjes. De tendens is dat de overlast op alle gebieden daalt. Helaas ook de tevredenheid over de politie en dat is dus eigenlijk niet helemaal terecht.

Meest leerzame van vanavond vond ik misschien wel dat we als gemeenteraad zelf bepalen hoe "hoog" het veiligheidsniveau van de gemeente is. Dus de gemeenteraad "stuurt daarin de politie aan". Dat moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen, maar het is wel een goede manier van kijken.
Het leukste is dat ik heb afgesproken dat ik na de feestdagen een keer een dagje/nachtje met de politie "mee ga lopen". Gewoon eens kijken hoe dat is en wat er zoal gebeurt. Daar heb ik nu al erg veel zin in en zal ik tegen die tijd zéker hier verslag van doen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.