Van het bos tot kaatsen

zondag 29 augustus 20100 Reacties

Mijn zomeravondkoffie begint naar een einde toe te gaan. De komende twee woensdagen staan de laatste afspraken. Nog steeds vind ik het een leuk project omdat het je op de meest bijzondere plaatsen brengt en met leuke mensen in contact.

Zo werd ik twee weken geleden op de koffie gevraagd bij Jan en Geke Rozendaal. Beiden natuurlijk bekend van de 4 mei viering hier in Dronten. Dat was niet onderwerp van het gesprek, maar welhaast onvermijdelijk ging het er wel over. Bijzonder om te horen hoe de herdenking ooit tot stand is gekomen en hoe groots het eigenlijk is. Natuurlijk weet je dat wel als je er bij staat op 4 mei. Maar het is altijd goed om het je nog eens extra bewust te worden.

Onderwerp was eigenlijk de overlast in het Van Veldhuizenbos waar groepen jongeren nog wel eens herrie en rommel willen maken. Denk dat het goed zou zijn als jeugd- en jongerenwerk daar eens wat extra aandacht zou gaan geven.

Afgelopen week was ik door oud-raadslid Kees Sikkema uitgenodigd om te komen kijken bij de Kaatsvereniging. Even komen kijken was eigenlijk een uurtje meespelen. Dat was best wel grappig om eens mee te maken. Maar voertaal in het veld is Fries en daar is soms geen touw aan vast te knopen. Geloof ook niet dat ik al helemaal snap hoe de spelregels in elkaar zitten. Maar leuk was het wel om eens mee te maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This