Van de hoed en de rand

dinsdag 15 november 20050 Reacties

4,6 miljoen euro tekort bij Meerpaal

"De directie van De Meerpaal vraagt opnieuw extra geld aan de gemeente Dronten. Het gaat om 4,6 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief waarvan Omroep Flevoland de inhoud kent.Het grootste deel van die 4,6 miljoen euro komt voort uit de lening die De Meerpaal heeft afgesloten met de gemeente. De aflossing- en rentelasten daarvan zijn 2,5 miljoen euro. Daarnaast is er een gat in de begroting 2005 van 1,5 miljoen en zijn nog 6 ton aan fusie-kosten niet gedekt. Bovendien is er nog een onbekend bedrag nodig om de begroting de komende jaren rond te krijgen. Deze zomer vroeg de directie van de Meerpaal al 1,3 miljoen euro aan de gemeente om het gebouw af te maken" meldt Omroep Flevoland.


Ik kan onmogelijk zeggen dat ik daar niet van schrok. Ik was vermorgen weer eens klaar wakker toen ik dit hoorde op mijn wekkerradio. Maar mijn eerste gedachten was: "dit kan niet waar zijn". Dus ik heb er ook nog even géén mening over; vóór dat ik van de hoed en de rand weet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.