Van de enquête in de drup

vrijdag 4 september 20150 Reacties

Gisteravond heeft een meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met een voorstel tot het houden van een enquête die het college eigenlijk overbodig zei te vinden. Een enquête die voortkwam uit een chaotisch verlopen commissievergadering voor de zomer.

Nu is het natuurlijk een prima zaak om de bevolking te vragen wat hun ideeën zijn over het plein. Maar naar onze opvatting zou je dat natuurlijk moeten doen voordat je plannen aan het maken bent. Gek genoeg zijn die ontwerpen nu al wel gemaakt. Het voorstel is ondanks dat niet om de ontwerpen voor te gaan leggen, maar de inwoners te vragen hoe ze het plein beleven.

Hoe deze antwoorden dan moeten gaan leiden tot betere besluitvorming kon niemand mij gisteravond, ondanks herhaalde vragen, uitleggen. Maar wat me wel duidelijk is geworden is dat het college met de uitkomsten van de enquête met een nieuw voorstel gaat komen voor het plein.

Dat is natuurlijk raar. Want de raad wil een enquête die het college zelf overbodig vindt maar gaat wel met de uitkomsten (die dan weer adviserend moeten worden opgevat) een nieuw plan maken. Hoe het college dan de uitkomsten van de enquête weegt is onduidelijk.

Dus straks ligt er weer een nieuw (?) ontwerp voor het plein, op basis van de door het college geselecteerde uitkomsten van de enquête. En dat voorstel zal niet minder discussie oproepen omdat het volkomen arbitrair is hoe je met de enquête uitkomsten om gaat.

En dus is het rustig afwachten op de volgende aflevering in de al acht jaar durende Redeplein-soap en komen we geen stap verder. GroenLinks wil daarom het liefste helemaal opnieuw beginnen met een goed en gedragen plan voor het hele centrum. Maar de coalitie kon niet meer van de enquête worden afgepraat en zo verzanden we vanzelf van de enquête in de drup. Wordt vervolgd…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This