Vakbonden worden steeds minder geloofwaardig – stop de staking

zondag 8 juni 20080 Reacties

Sorry. Geen dienstvandaag is de tweede week van de stakingen in het openbaar vervoer in gegaan. Ondanks een analyse van Senator Klaas de Vries [PDF] en een oproep van de werkgevers weer te gaan rijden omdat ze de oplossingen van De Vries wel willen volgen maar tijd nodig hebben de plannen te bestuderen en in te voeren. De vakbonden hebben deze oproep domweg afgewezen en laten daarmee duizenden reizigers gewoon weer in de kou staan. Langzaam aan vind ik het bijzonder jammer dat ik geen lid ben van een vakbond, dus ik kan dus helaas geen lidmaatschap opzeggen.

Ik heb de analyse van De Vries doorgelezen en volgens mij biedt het handvatten om er uit te komen tussen de werkgevers en werknemers. Maar een beetje goede wil moet wel van twee kanten komen. Terrecht wijst De Vries er op dat het systeem van consessies en de privatisering vn de publieke diensten debet zijn aan de ontstane situatie. Daar tegen moeten we dus proberen maatregelen te nemen. Samen met de werkgevers, samen met de werknemers en samen met de vakbonden. Dit gedoe met die privatisering moet van de baan. Maar vóór alles: de bussen moeten weer gaan rijden; NU!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.