Vakantiehuisjes in trek

vrijdag 29 juli 20160 Reacties

RTL Z brengt vandaag het nieuws dat vakantiehuisjes weer ‘booming’ zijn en de prijzen het laatste jaar verdubbelt! “Er wordt het meest gezocht naar huisjes in de omgeving van het bos en strand, met dichtbijgelegen voorzieningen. Kopers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en in toenemende mate België. Mensen die voor een vakantiehuis kiezen, kopen het liefst nieuwbouwhuizen, die vaak luxueuzer zijn.” valt te lezen in het bericht.

Zuiderzee op Zuid

In mijn hoofd komt meteen de vraag op wat Zuiderzee op Zuid dan nu toch verkeert doen. Want daar houden ze het kennelijk maar misère als je de projectontwikkelaar mag geloven.

Het antwoord is precies dat wat ik in de debatten de afgelopen tijd steeds opnieuw naar voren heb gebracht over Zuiderzee op Zuid. Het probleem zit in de prijs.

Veel te duur

“Het populairst zijn de vrijstaande woning en bungalow tussen 50 en 100 vierkante meter groot. Die kosten gemiddeld tussen 100.000 en 150.000 euro” weet RTL Z te melden. En daar zit het probleem. Zuiderzee op Zuid is een appartementencomplex en de vraagprijs ligt rond de 325.000 euro.
Dat is ruim 100% boven de gemiddelde prijs die mensen willen betalen voor een vakantiehuisje. Terwijl ze toch al op zoek zijn naar de wat meer nieuwe en luxere huisjes!

Verlies nemen

Het probleem van Zuiderzee op zuid is de prijs, niet de bestemming. Als de projectontwikkelaar bereid zou zijn om gewoon zijn verlies te nemen verwacht ik dat de misère snel voorbij zou kunnen zijn. Daarvoor hoeven we als gemeente onze kaders niet los te laten en geen gênante rechtszaak tegen de provincie worden gevoerd.

Ik hoop dat het college meeleest en dit bij haar overwegingen betrekt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.