Uur van de waarheid voor België?

woensdag 7 november 20070 Reacties

Vlaggen van België, Vlaanderen en WalloniëNa 150 dagen onderhandelen is er nogaltijd geen nieuwe regering in België. Grootste strukelblik bij de formatie is de staatsvernieuwing die de Vlamingen willen. De splitsing van de kieskring Brussel – Halle – Vilvoorde (kortweg BHV genoemd) is daarin zo’n beetje het heetste hangijzer.

Vandaag echter stemt de (federale) Kamercommissie Binnenlandse Zaken over een wetsvoorstel BHV te splitsen. De Waalen zijn tegen, de Vlamingen lijken voor én hebben de meerderheid.

Zal dit België in een institutionele crisis storten óf is de stemming nog te voorkomen zoals de Voorzitter van de Waalse MR nog bepleit. De komende uren worden crusiaal voor België en de media staan dan ook op scherp. Alles is live te volgen via de website van De Standaard en het VRT Nieuws.

Ondertussen wordt ikzelf pootje gelicht door de griep en vertrek ik naar huis… Dus vraag me sterk af op ik er nog iets van mee ga krijgen vandaag of gewoon morgen moet ontdekken of België er nog wel is 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.