Update overlast

woensdag 19 november 20080 Reacties

CDAEr is een reactie vanuit het gemeentehuis over de commotie die ontstaan is naar aanleiding van de berichtgeving in de media over de vermeende onveiligheid in het oude centrum van Dronten.

In een memo aan de raad wordt gesteld dat er begin november melding is gedaan van het afschieten van een nitraatbom. De politie is daar geweest en heeft niets aangetroffen. De daarop volgende tijd is er extra politie aandacht geweest voor de wijk.

Feit is ook dat vandaag, 19 november, op het gemeentehuis een brief is bezorgd waarin een 25-tal bewoners van de omgeving Bakboord, Ankerstraat, Kampanje en Lijzijde hun onrust en zorg uiten over zaken die daar plaatsvinden (afsteken nitraatbommen, brandjes, ruit ingooien, afpakken speelgoed van kinderen, het vinden van een lege patroonhuls, enzovoort).

Strekking van de brief is verder dat bewoners zich onveilig voelen, dat ze er zelf alles aan willen doen om de leefbaarheid te vergroten, maar dat ze daarbij niet zonder de steun kunnen van de politie” valt te lezen in de memo.

Da’s nou wel heel toevallig dat die brief vandaag bij de gemeente is bezorgd en de CDA fractievoorzitter vanmorgen om 6 uur al op de radio was om hier commentaar op te geven. Goede contacten in de samenleving zijn een pré en die blijkt het CDA op dit punt dus te hebben. Chapeau!

Maar waarom er dan meteen partijpolitiek via de media moet worden bedreven (want dat vind ik het echt) is mij onduidelijk. Want zelfs ik stem dat soort dingen nu eenmaal eerst intern (met het college) af voordat ik hiermee op deze site goede sier ga lopen maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This