Unieke ijsbaan nog lang niet zeker

dinsdag 27 december 20050 Reacties

{mosimage}De landelijke media (NOS en RTL) melden dat Biddinghuizen een “unieke ijsbaan” krijgt. Maar dit valt nog maar zeer te zbeien. De kaderstelling voor dit project moet gebeuren door de gemeenteraad en deze zal er pas in februari over vergaderen. Daarvoor is er in januari nog een informatieavond voor de gemeenteraad. Niet eerder als dat het besluit is gevallen over de kaders kunnen de procedures in gang worden gezet waaronder een zogenaamde artikel 19 lid 1 WRO procedure die vrijstelling geeft van het bestemmingsplan.
Het stuk is voor kerst ter kennisneming aan de gemeenteraad gezonden en zal eerst door de raad moeten worden bestudeerd. Berichten alsof deze ijsbaan sowieso door gaat zijn vroeg en voorbarig.

Ik zal zeker niet beweren dat ik tegen deze ontwikkeling ben, ook ik zie het al mogelijk sterke recreatieve ontwikkeling van Biddinghuizen, maar dan zal er wel aan een aantal randvoorwaarden moeten worden voldaan. Zoals een goede ontsluiting en toetsing van de plannen aan de EHS en vogelrichtlijn. Dus laten we eerst de informatie bijeenkomst van 19 januari maar eens afwachten voordat ik er een standpunt over inneem.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.