Uitverkoop in Den Haag

zaterdag 12 augustus 20060 Reacties

{mosimage}Het bedrijfsleven is op koopjesjacht en er in uitverkoop in Den Haag lijkt het wel. Een bijna niet bij te houden (gelukkig doet de NOS dat wel) stoet aan politici meldt straks niet meer beschikbaar te zijn ná de verkiezingen. Iemand zoals Zalm, ik kan me nauwelijks herinneren en dat hij géén minister van financiën is geweest. Vaag staat me bij uit eigen herinnering dat Kok dat ooit nog eens is geweest. Maar toen was ik nog veel jongeren en interesseerde politiek me nog niet zo erg. Maar misschien is het wel goed dat er een nieuwe lichting mensen naar Den Haag gaat. Dat geeft ook weer ruimte voor vernieuwing.


Wat me wel verwonderd is de uitverkoop bij het kabinet. Zelden heb ik zo’n stoet van ministers en staatssecretarissen gezien die op voorhand meldde niet meer actief te willen zijn in de volgende periode. Zeken ook zo’n figuur als Aart-Jan de Geus, nu nog de minister voor socialeonzekerheid, wil wel terug in een volgens kabinet, maar niet naar de Kamer. Die zouden we niet meer terug moeten willen zien. Minachting voor het parlement vind ik dat. Overigens, dat heeft hij wel vaker laten zien, minachting voor het kabinet. Het kabinet Balkenende zóveel houdt uitverkoop, opheffingsuitverkoop hoop ik!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.