Uit de droom geholpen

vrijdag 29 augustus 20083 reacties

Femke HalsemaFemke verwoord het krachtig op haar weblog:

Ik vraag me zo langzamerhand af waarom ik mijn abonnement op De Volkskrant nog koester. Net als De Telegraaf publiceert de krant ongefundeerde beschuldigingen die mensen diep kwetsen en beschadigen. Het belangrijkste verschil lijkt dat de Telegraaf dit onverbloemd doet terwijl De Volkskrant er vervolgens in een hoofdredactioneel commentaar een rooms sausje overheen giet.

Daar waar ik gisteren nog wel goede hoop had dat De Volkskrant bij zinnen aan het komen was ben ik na het lezen van Femke’s blog wel uit de droom geholpen. Helaas..

3 Reacties

 1. johan

  Maar Paul, jij en Femke en anderen hadden dat toch al lang kunnen weten, dat van De Volkskrant?
  Lees wat Jaap Fischer alias Joop Visser al decennia zingt (sorry dat ik geen link heb kunnen vinden, daarom integraal hier de tekst):
  Joop Visser – Trouw

  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant is een kutkrant en een plaag voor het gezin
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant wordt steeds dikker en d’r staat steeds minder in
  Vroeger was ‘ie katholiek, een pijler van bedrog
  Nu is ‘ie niet meer katholiek, maar toch maar toch maar toch
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant is een kutkrant, ’t is mij niet gauw te dol
  Maar als ik ‘ns een krant lees, als ik ‘ns een krant lees
  Dan wil ik ook een krant en geen papieren drol
  Waar de redaktie drijft op drank en zelfcensuur
  Je krijgt de halve waarheid, maar wel twee keer zo duur
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant is een kutkrant, ik houd hem voor gezien
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant heeft geen mening, de Volkskrant heeft er tien
  De Volkskrant is een pokkeblad, een geitenwollen-sokkenblad
  Een jouno-ego-kokke-blad, het lijkt wel een riool
  De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
  De Volkskrant is een kutkrant, geef mij maar Trouw

 2. johan

  Kan best zijn, maar toch hou ik van die krant.

  En ik ben weliswaar ook een Johan, maar een andere dan die hier boven. Knap verwarrend kan dat zijn hoor.

  johan

 3. johan

  Nog een keer de tweede Johan:

  Don’t shoot the messenger!

  Ik bedoel: uiteindelijk is het die voormalige politieman die die ongefundeerde beschuldigingen uit, en niet de Volkskrant. En als je die stukkies in de Volkskrant leest hoef ik geen wederhoor meer, hoor. Het is mij dan duidelijk genoeg dat het die politieman is die niet deugen wil, en niet zozeer die krant (die, toegegeven, ook niet altijd even journalistiek verantwoord bezig is).

  Overigens hebben wij GroenLinksers ons zo weer mooi op de kast laten jagen. Daar zijn we erg goed in geworden, de laatste weken!

  Johan B

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.