Twee keer geel

vrijdag 20 oktober 20060 Reacties

De wagen van ons college piept, schudt en kraakt. Dat bleek ook gisteren weer toen de SP motie over de collectieve ziektekostenverzekering wethouder Langeweg plots in grote problemen bracht. Binnen de politiek in Dronten is deze collectieve ziektekostenverzekering een heet hangijzer. Dit omdat wij als enige gemeente in de omgeving deze verzekering niet hebben en we daardoor geen collectieve korting aan de minima kunnen bieden. Het raadslid Langeweg pakte begin dit jaar in harde bewoordingen toenmalig wethouder Stegeman aan. Maar nu kwam wethouder Langeweg ook met een voorstel het niet te doen. De SP riep het zelf wel te kunnen regelen en kwam met de Elburger variant. Terechte lof van iedereen. Een plan dat snel in kan gaan en de gemeente zo goed als niets kost. De motie van de SP werd raadsbreed gesteund en van de PvdA en VVD kreeg Langeweg een “gele kaart”. Waarop Bernd Rosing van de VVD er aan toevoegde “Da’s twee keer geel en iedereen weet wat dat betekent..”.

Maar de wethouder bleef onwillig en het leek er  op dat hij zou gaan weigeren deze raadsbrede motie uit te gaan voeren. Want hij gaf er een eigen en totaal afwijkende interpretatie aan. Hij wilde deze verzekering via het collectief van Icare en OFW aanbieden, maar daar liet de motie nou net geen ruimte voor. Een schorsing van de vergadering op verzoek van het College was nodig hem weer binnenboord te krijgen. Dus als dit zo door gaat worden het nog spannende tijden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.