Trots op Nederland (en België)

maandag 28 januari 20080 Reacties

Karadzic en MladicNederland en België blokkeren een Europees akkoord met Servië omdat het land nogaltijd de bij het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag aangeklaagde Karadzic en Mladic niet heeft uitgeleverd. Europa wil een pro-Europees signaal afgeven aan de kiezers in Servië die zondag naar de stembus gaan.

Nu ben ik het met minister Verhagen eens zie zegt: “Er is een Europese toekomst voor Servië, maar dan moeten de Serven ook de Europese waarden en normen overnemen. Dat wil zeggen: oorlogsverdachten overhandigen voor berechting”.

Ik ben er trots op dat Nederland (en België) op dit punt principieel de rug recht houden en dus óók een Europees signaal afgeven aan Servië dat we dit niet willen in Europa. Ik hoop dat Nederland in andere zaken (Irak, Afghanistan) net zó principieel zal zijn als het gaat om oorlogsdaden en internationaal recht!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.