Treurig

donderdag 27 oktober 20050 Reacties

Vanavond hebben we aan het einde van de avond iedereen nog even goed wakker geschud omdat we, voor de andere fracties geheel onverwacht, met een motie van "treurnis" kwamen over het optreden van het College en de wijze van voorzitten tijdens de afgelopen Extra Commissievergadering Algemene Zaken over de Meerpaal.
Natuurlijk gaf dat een geweldige commotie en het was van ons ook wel slimmer geweest de motie aan het begin van de avond de motie rond te delen zodat iedereen er al even over had kunnen denken. Maar goed, zoals altijd werd er weer door de coalitie meer aandacht en (bijna) agressie gericht op de vorm terwijl men weer voorbij ging aan de inhoud. Want het was grappig dat alle fracties zonder uitzondering de treurigheid van de vergadering van vorige week wel met ons eens was. Maar de motie wilde men niet steunen omdat ze waren overvallen en over de voorzitter van de commissie ging. We hebben toen de motie maar ingetrokken. Want we hebben in het openbaar ons punt gemaakt. We hebben niet in de beslotenheid van het presidium de vergadering willen evalueren, maar in het openbaar, volgens de regels onze mening willen duidelijk maken. Niet door de vergadering te verlaten of op de tribune te gaan zitten, maar zoals het hoort, via een motie van treurnis!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.