Toespraak premier herschreven

woensdag 11 april 20070 Reacties

Nederlandse vlag op de “Lange Jan” in MiddelburgIk ben de moeilijkste niet, dus speiaal voor onze premier (het blijft moeilijk; dat “onze”) zal ik zijn toespraak even herschrijven. Want het gaat vanavond niet om U exellentie, maar om de nieuw geboren prinses!

“Het is vandaag een heuglijke dag. Er is een dochter geboren bij Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Prinses Máxima is vanavond kort voor 22.00 uur bevallen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag.

Ik heb kort na de geboorte Kort na de geboorte heb ik telefonisch contact gehad met de gelukkige vader. Alles is goed gegaan en moeder en dochter maken het uitstekend.

De prinsesjes Amalia en Alexia hebben er een zusje bij gekregen.  De Prins en Prinses zijn nu de trotse ouders van drie gezonde kinderen. (Dat hadden we zelf ook al wel begrepen exellentie)

Ook voor Koningin Beatrix en de ouders van Prinses Máxima is dit een mooie dag. Ik heb dDe Koningin heb ik al mogen feliciteren met haar achtste kleinkind. Ze is een buitengewoon blije oma.

De geboorte van een kind is altijd een bijzonder moment. Iedere keer is het weer een groot wonder.

Ik hoop dat beide ouders er in slagen om – ondanks de druk van buitenaf– hun drie kinderen een zo gewoon mogelijke jeugd te geven. Ongedwongen en in alle rust.

Zoals de manier waarop de Prins van Oranje zelf is opgegroeid. Samen met zijn twee broers op Kasteel Drakesteijn. (Dit zei u de vorige twee keer ook al, dus laat dat maar weg)

Ieder kind moet kunnen opgroeien in liefde, veiligheid en geborgenheid.

Als Nederlanders zijn we trots op ons Koninklijk Huis. Op de bindende rol die het speelt in onze samenleving. Op al het goede werk dat de verschillende leden van het Koninklijk Huis in binnen- en buitenland verrichten.

Trots zijn we ook op het gezin van de Prins van Oranje en Prinses Máxima. We leven allemaal mee. We delen de blijdschap om deze geboorte.

Namens u allen wil ik hen van harte feliciteren met de geboorte van hun derde kind. Ik wens het nieuwe Prinsesje veel zegen, geluk en gezondheid toe!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This