Toch al zon door de wolken? (Update)

vrijdag 28 juli 20061 reactie

{mosimage}Vanmorgen heeft wethouder Hans Engelvaart een persconferentie gehouden over de Meerpaal. Daarin onthulde hij dat de voorzitter van  de Raad van Toezicht van De Meerpaal, Bob de Hon, hem woensdag gebeld met de melding dat de RvT zou opstappen (geen loos bericht op Omroep Flevoland dus!!), maar tot zijn verrassing meldde de RvT gisteren iets anders. Wim Esselink hoorde ik al zeggen dat hij zich “gebruikt voelt als koevoet tussen de RvT en het College van B&W”. Ik schreef het eerder al vandaag op deze website, Bob de Hon laat zien dat het een meesterlijk politiek-onderhandelaar is. Iedereen is wakker en er komt een extra vergadering tijdens het reces zoals ik het nu uit de media begrijp. Dat is volgens mij wel een unicum in de Dronter politieke geschiedenis. Wethouder Engelvaart heeft in zijn persconferentie aangegeven dat hij eerst maar eens op vakantie gaat en daarna de RvT weer uitnodigt voor een gesprek. Dat vind ik een goede zaak. Ik hoop dat hij dan ook over de inhoud van het rapport Van Klink wil spreken met de RvT. Dan zijn we er volgens mij snel uit en kan de gemeenteraad kaders stellen over hoe het nu verder moet met de Meerpaalfinanciën. Misschien breekt er dan toch al wat zon door het donkere wolkendek boven het Redeplein?

Update

Op de website van de gemeente is zojuist de gehele persverklaring van wethouder Engelvaart verschenen. Dat is een goed en constructief verhaal vind ik.

Zo schrijft de wethouder: "Maar, belangrijker dan allerlei briefverkeer, we hebben twee besprekingen gevoerd met de Meerpaal: op dinsdag 11 en op maandag 24 juli. Wij werden echter in beide gesprekken geconfronteerd met de eis van de Meerpaal dat het rapport Second Opinion volledig naar de prullenbak  verwezen zou worden.

In die gesprekken hebben wij aangegeven dat wij niet, en zeker niet zonder weerwoord van de Meerpaal, het volledige rapport onderschrijven. Het rapport is niet heilig en ook het college zal waarschijnlijk niet alle adviezen willen overnemen. Maar in onze ogen is en blijft het rapport constructief, kritisch, genuanceerd en helder. Het biedt allerlei aanknopingspunten om met elkaar verder te gaan. Niet meer, en niet minder. Wij waren dus niet bereid om het rapport, nog zonder inhoudelijke bespreking, van tafel te vegen. Maar dan moet je dus wel eerst met elkaar over die inhoud van het rapport willen praten. In de gesprekken van de afgelopen weken zijn wij dus, helaas, niet zo ver gekomen. En ik begrijp nog steeds niet echt waarom niet. Ik gaf aan ook teleurgesteld te zijn. Die teleurstelling betreft vooral de wijze waarop de Meerpaal blijkbaar met kritiek omgaat."

Dat stelt mij in hoge mate gerust. Het rapport van Van Klink wordt kennelijk niet tot "evangelie" verklaard zoals ik eerder vreesde. Het is dus geen tijd meer voor lange tenen! De partijen moeten na de vakantie als volwassenen om tafel gaan zitten en tot een oplossing komen. Als de gemeenteraad daarbij een bemiddelende rol kan spelen is dat prima, maar eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn in mijn visie!

{mosimage} Download hier de persverklaring van Wethouder Engelvaart

1 Reactie

  1. W de Groot

    In een schrijven aan de rechterlijke macht heb ik, Bob de Hon, zeer gemotiveerd beschreven als de vleesgeworden incompetentie. Maar de tevens de Diemer politiek verkrachter P Prins, uw voormalig collega en zetel dief, deed verwoede pogingen hem ultra rechts in te halen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.