Tijd voor getrapte Statenverkiezingen?

woensdag 30 mei 20070 Reacties

VerkiezingenNu de dag wat verder is (nou ja, eigenlijk voorbij) en de eerste schrik voorbij is het misschien tijd voor een wat evenwichtiger reactie. Want nu blijkt dat door een stem in Utrecht die vijfde zetel er toch niet in zat en laten we daarin ook eerlijk zijn, die hadden we op basis van de uitslag van de statenverkiezingen ook niet verwacht.
Maar toch geeft deze toestand wel te denken. Want we zijn als GroenLinks wel voor afschaffing van de Eerste Kamer, maar zolang deze er is moeten we misschien wel eens gaan pleiten voor directe verkiezingen voor de Eerste Kamer en getrapte verkiezingen voor de provincie. De verkiezingen voor de provincie leven totaal niet (kijk ook maar weer naar de opkomst afgelopen maart) dus misschien is het zinniger om de gemeenteraden de Provinciale Staten te laten kiezen? Die hebben ook met de provincie te maken en voelen zich er misschien meer mee verbonden. Dat voorkomt ook dit soort “afrekeningen van de partijtop” en maakt met een tweede landelijke verkiezingen de politiek misschien ook wel wat aantrekkelijker?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This