‘The smoking gun’

zondag 18 januari 20091 reactie

In de Irak-oorlog was iedereen opzoek naar de ‘smoking gun’ (zoals dat toen zo mooi werd genoemd) waar het bewijst werd geleverd dat Irak massavernietigingswapens had. 

Wel nu “lady’s and gentlemen: we got him!!” de smoking gun van Nederland is gevonden hoor en het NRC kwam er gisteren mee naar buiten. De kritische brief van de ambtenaren van BuZa die de toenmalige minister nooit heeft bereikt. 

De Tweede-Kamer vraagt nu (vanzelfsprekend) opheldering van het Kabinet. Zelfs VVD-er Van Balen heeft gezegd dat de VVD altijd tegen een onderzoek was totdat er nieuwe feiten zouden zijn die een onderzoek rechtvaardigen. Wel… als er ooit een aanleiding was is die er zeker nu wel dacht ik zo.

Hoe langer JP de MP een onderzoek koste wat kost blijft blokkeren, hoe meer Balkenende de verdenking op zich laad dat er wat te verbergen valt.  

Dus opnieuw: Openheid over Irak; NU! 

1 Reactie

 1. Frank Pels

  Commentaar op het desbetreffende memo toen:

  „Goed opbergen in de archieven voor het nageslacht, de discussie is hiermee voor dit moment gesloten!”

  Reactie van Donner:

  Dat is niet zo vreemd. Het is juist de taak van de ambtelijke top om te selecteren en te voorkomen dat bewindslieden worden overvoerd met informatie en standpunten.

  Reactie van Balkenende:

  Ik ken het bewuste stuk niet. Ik laat me informeren. Maar de regering en een meerderheid in de Tweede Kamer hebben geen behoefte aan een onderzoek.’

  *sarcasme*; gelukkig hebben we het hier niet over een oorlog die miljarden en duizenden levens heeft gekost.

  even serieus: zoveel arrogantie verzin je toch niet bij elkaar?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This