Teuge!

woensdag 24 september 20080 Reacties

Stem tegen; stem GroenLinksLaat er geen misverstand over bestaan: ik ben tégen de benoeming van een vijfde wethouder in Dronten. Mijn genuanceerde reactie dat ik het “de enige min of meer aanvaardbare oplossing” oplossing noem wil niet zeggen dat ik nu ‘om’ ben en de benoeming zou steunen.

Daar waar de SP kennelijk bergen werk ziet liggen zou ik echt niet weten waar het college het zo verschrikkelijk druk mee zou hebben. Los daarvan zijn we als gemeentebestuur hard in de eigen organisatie aan het snijden. Niet alle vacatures worden ingevuld, extra mensen op afdelingen die het heel druk hebben zijn niet mogelijk en ook voor cursusen die de kennis van de ambtenaren op niveau moet houden is geen geld. Dan is het toch niet te verdedigen (zowel tegen de bevolking als de eigen medewerkers) dat je wel even snel geld uittrekt voor een extra wethouder?

Ik vind het belachelijk! Maar als de coalitie (lees het CDA) haar eigen kleine willetje moet doorsrammen ten koste van alles. Ja; dán is het de enige min of meer aanvaardbare oplossing. Want alle andere waren nog slechter geweest.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This