Terug van weg geweest

donderdag 15 juni 20060 Reacties

{mosimage}De Meerpaal is weer hoofdnieuws vandaag, niet onverwachts en niet ontrecht. Want volgens econoom Pim van Klink kan de Meerpaal met fors minder geld als dat de Meerpaal zegt. En PvdA-fractievoorzitter Wim Esselink stookt het vuurtje nog eens op door te speculeren over het opstappen van de Meerpaal directie. Ik ben gisteren niet bij die bewuste bijeenkomst geweest waar de resultaten werden gepresenteerd, want vanwege mijn verjaardag had ik bezoek thuis en zag ik tot mijn grote spijt Polen van Duitsland verliezen. Maar goed, voordat je het weet heb ik het weer over het WK en daar ging het nu niet over.

Ik vind het moeilijk er nu al iets van te vinden, maar misschien is wel de belangrijkste zin die ik er vandaag over heb gelezen en gehoord de afsluiter in De Stentor: ‘Ongelijke en onnatuurlijke’ partners, meent Van Klink. ‘Er was één reden om te fuseren: huisvesting onder één dak.’


Natuurlijk heb ik al eerder mezelf afgevraagd wat er overblijft van alle voordelen, zoals het inmiddels beruchte synergie voordeel, van het multifunctionele gebouw de Meerpaal.
Ergens wil ik de Meerpaal directie wel het voordeel van de twijfel vinden, immers, de heer Van Klink heeft veel ervaring met theaters, daar doe ik niets aan af. Maar de Meerpaal is meer dan alleen een theater. Nou ja, zoals te verwachten viel, over de Meerpaal zal waarschijnlijk altijd wel discussie blijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.