Te-recht-er

dinsdag 6 oktober 20090 Reacties

Nederland verdient beterDe rechter heeft vandaag in kort geding besloten dat de vakbonden morgen het openbaar vervoer in de grote steden niet plat mag leggen uit protest tegen de kabinetsplannen de AOW leeftijd te verhogen. Geheel terecht naar mijn smaak.

Want ik sta er om bekend niet vies te zijn van een potje actievoeren en als een staking nodig is dan ben ik daar in principe niet tegen. Maar dit plan raakte echt kant nog wal. Het kabinet heeft nog geen voorstellen naar de Kamer gestuurd en dus weet ook de vakbond nog niet wat de precieze inhoud van de voorstellen gaat zijn. Daarnaast is een staking als middel in deze niet gepast. Immers, de vervoerders kunnen er ook niets aan doen, laat staan de reizigers.

Als de vakbonden het Plein in Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken, het torentje of het Museumplein in Amsterdam willen bezetten tegen de plannen van het Kabinet doe ik al snel graag mee. Enkele jaren geleden waren er 100.000 mensen op het Museumplein tegen de plannen van het Kabinet. Zo hoort het, maar val daar geen OV-reizigers mee lastig!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This