Te doen met Cramer

maandag 18 februari 20086 reacties

Windmolens in het buitengebiedVandaag heb ik te doen met minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Ze is als minister van milieu voor windmolens, als minister van ruimtelijke ordening heeft ze nu aangegeven dat ze tegen een aantal windmolens is in het groene hart.

Heel de media valt nu over haar heen. Omdat het een bijzondere situatie is. Op dit moment zit ze bij Pauw & Witteman. Daar wordt ze sterk aangevallen op die lelijke windmolens in het landschap. Toch leuk dat de minister van milieu en ruimtelijke ordening als eerste Dronten als een goed voorbeeld noemt zoals het wel mooi is!

6 Reacties

  1. OPA

    En het ziet er inderdaad niet uit die windmolenziekte.

    Een flink stuk Noordzee, samen met Noorwegen, Engeland, Denemarken en we zetten daar een park neer dat meer oplevert dan we nu hebben, verder kan groeien dan we nu kunnen, en tegelijkertijd ons natuurlijk landschap niet aantast, tegelijk getijden power kan opleveren en als we daar aan toe zijn nog zonneenergie ook. Een attractie van maken met een rondweg om de plant heen, kun je leuke marathons en fietswedstrijden organiseren, energie attracties maken, vierkante meters ondernemersruimte verhuren, telescopen neerzetten vanwege de lichtarme omgeving, een onderwater dorp maken op de zeebodem… kortom de hele wereld komt kijken en de inversteringen zijn snel terugverdiend.

  2. Paul Vermast

    Ziet er niet uit?

    Tsja.. over smaak van te twisten hoor! Van ik vind die lijnen er wél mooi uit zien!

  3. Marel

    Ik vrees dat ik het met u oneens moet zijn, meneer Vermast. Naar mijn idee wordt de magistrale ruimte van Flevoland geweld aangedaan door deze windmolens. Ik moet toegeven dat een enkele lijnopstelling, zoals in het gebied tussen Elburg en Dronten, die ruimte als het ware benadrukt, maar voor het overige kan ik maar weinig enthousiasme opbrengen. Temeer omdat windmolens weliswaar schone energie produceren, maar zeer veel energie verslinden bij de bouw ervan.

    En derhalve zag ik uw partij zich graag wat genuanceerdeer uitdrukken!

    Goede groet,

    Marel Felfe

  4. Paul Vermast

    Dag Marel,

    Het zijn nu precies die lijnen tussen Elburg en Dronten die ik in gedachten heb als ik zeg dat de lijnen wel mooi zijn. Ik ben trots op het windmolenbeleid van Dronten waarin lijnen die landschapskenmerken onderstrepen worden voorgeschreven.

    Daarmee wordt de open ruimte ‘beperkt’ schade gedaan en is er ten noorden van Dronten en Swifterbant een gebied waarin de open ruimte wordt geschermd. De chaos aan windmolens in Lelystad en (zeker Zeewolde) vind ik ook niet mooi.

    Groet,
    Paul

  5. Frank Pels

    Het windmolenbeleid in Dronten is in elk geval geslaagder dan dat in Zeewolde.

    In Zeewolde is het uit de hand gelopen. Tweewiekers, driewiekers, 50 meter molens, 35 meter molens alles gezellig door elkaar. Er schijnt ook iets van een assenplan geweest te zijn dat uitging van lijnen. Er is nu werkelijk geen lijn meer in te ontdekken. Jammer……..

  6. OPA

    Ja, Paul, ben ik mee eens, die Drontense lijnen op zichzelf zijn wel mooi. Hetzoiets als een kunstwerk van prachtig opgelijnde, op kleur en maat gesorteerde… geparkeerde auto’s op een immens stuk asfalt. Dat is ook mooi. Of een prachtige kunstwerk van Rijkswaterstaat. Maar als ik mag kiezen ga ik voor Marel’s magistrale ruimte van Flevolands groen. Hup de windmolens de zee in.

    En dat die windmolens meer energie kosten dan ze opleveren, ach dat is een beetje hoe je dat bekijkt. Wat belangrijk is, is dat nieuwe technologie wordt ontwikkeld die uiteindelijk wél efficienter en schoon gaat zijn. Het duurt inderdaad wel een tijdje voordat het efficient wordt, maar ja, dat is een onvermijdelijke periode van ontwikkeling (die, eens, wel een beetje lang duurt voor de windmolens). Hup de Noordzee in dus.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.