Taida moet het land uit

vrijdag 21 april 20060 Reacties

{mosimage}Opnieuw haalt Taida Pasic bakzijl bij de rechter. Vandaag heeft de rechtbank van Amsterdam andermaal besloten dat Tadia onrechtmatig in Nederland is.
Ik snap iets niet. De overheid wil graag school uitval voorkomen en stimuleert dat jongeren doorleren. Nu is er een meisje dat graag naar school wil; dat over een paar maanden haar diploma ka gaan halen en nu wil de overheid met alle geweld dat meisje het land uit werken. Ik heb de indruk dat het hier meer gaat over het prestige van een minister; The Iron Lady, dan het belang van de Staat en het meisje. Dat vind ik heel erg.
Ik hoop dan ook van harte dat het meisje in hoger beroep kan en dat de rechters die zaak zo willen ‘laten slepen’ dat ze gewoon haar examen kan doen. Dan is het resultaat hetzelfde; zij heeft haar diploma en kan (op andere gronden) naar een universiteit (als ik het goed begrepen heb wil Leiden haar wel ‘hebben’) en kan de rechter uitspreken dat ze weg moet. Dan heeft het “recht van Rita” gezegevierd en kan Taida in Nederland blijven en een mooie toekomst proberen op te bouwen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.