Swifterbant bruist

vrijdag 16 augustus 20190 Reacties

De tweede Zomeravond Koffie van dit seizoen bracht me bij Dorpsbelangen Swifterbant. Helaas gooide de regen roet in het eten. Dus in plaats van een wandeling door het dorp werd het een gezellig en boeiend gesprek aan tafel bij bestuurslid Sandra Nobel van dorpsbelangen.

Hoewel Sandra en ik elkaar al kennen, ze was immers raadslid van de PvdA in onze gemeente en we zitten samen in het bestuur van de Flevo-Scouts, ging het gesprek vooral over Swifterbant. En dan vooral over wat er eigenlijk allemaal goed gaat, welke ideeën er allemaal zijn en hoe het dorp vooral bezig is met de schouders er onder te zetten.

Gedoe

Het is ook goed om het daar eens over te hebben. Want soms zou je als ‘niets vermoedend raadslid’ nog wel eens de indruk kunnen krijgen dat er is Swifterbant altijd wel iets aan de hand is. Het MFG kwam moeilijk van de grond,  Spelwijk blijft een hoofdpijn dossier, de uitbreiding van het dorp kan rekenen op kritiek, bloemenzoom schiet maar niet op en dan hebben we ook nog enorme windmolens vlak bij het dorp. Gelukkig wordt er op veel van deze terreinen vooruitgang geboekt en gaat er dus ook heel veel goed.

Ideeën zijn er genoeg bij dorpsbelangen en samen met het dorp worden deze opgepakt en gerealiseerd. Dat is knap voor een groep vrijwilligers die het allemaal maar doen naast een baan of andere werkzaamheden. De lijnen met de gemeente zijn gelukkig kort en dorpsbelangen en de gemeente weten elkaar goed te vinden. Dat is belangrijk. En ook voor mijn beeld was dit weer een zeer verhelderende en nuttige avond!

Dankjewel Sandra!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.