Storm nog niet overgewaaid…

zaterdag 27 oktober 20072 reacties

Donkere wolkenDe Stentor kopt naar aanlieding van de commissievergadering over ‘de steeg’ dat ook deze storm weer over zal waaien. “Eén ding is vrijwel zeker: wethouder Siebe de Graaf zal niet sneuvelen, laat staan de rest van het college”.
Daar ben ik nog niet zo heel zeker van. Want de positie van de wethouder staat wel degelijk onder druk. Di van het hele college minder; of eigenlijk niet. College crisis was zeker ontstaan als men had overeind gehouden dat men de gemeenteraad voor de rechter zou willen slepen. Maar (terrecht)  heeft het College daarvan aangegeven dat dit staatsrechterlijk onmogelijk is en het besluit van de gemeenteraad voluit zal verdedigen.

Maar voor de positie van wethouder De Graaf ligt dit anders denk ik. De hele argumentatie van de verkoop van ‘de steeg’ en het ontrekkingsvoorstel is gestoeld op de conclusie dat bebouwen mag sinds de bestemmingsplanwijzinging van 2001 én dat bebouwen prevaleert boven andere bestemmingsmogelijkheden binnen de bestemming “centrumdoeleinden” zoals verblijf en verkeer. Onno Bakker van Leefbaar Dronten kwam met heldere uitspreken van de Raad van State hierover aanzetten die deze argumentatie fors onder druk zetten. Daarom komt er nu ook een externe juridische toets voor disndagavond die hierover helderheid moet geven. Als blijkt dat dan de juridische argumentatie wegvalt durf ik geen geld meer op de positie van de wethouder te zetten…

2 Reacties

  1. Frank Pels

    ‘Maar (terrecht) heeft het College daarvan aangegeven dat dit staatsrechterlijk onmogelijk is en het besluit van de gemeenteraad voluit zal verdedigen.’

    Hoe geloofwaardig is het als De Graaf straks het te verwachten gemeenteraadsbesluit om de steeg niet te onttrekken aan de openbare ruimte ‘voluit’ gaat verdedigen?

  2. Paul Vermast

    Goh Frank,

    Ik denk dat je de spijker op de kop slaat. (Zonder dat ik de wethouder als persoon beschadigen wil;) Maar je kunt jezelf afvragen hoe geloofwaardig de wethouder sowieso nog is.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.