Stil…

woensdag 24 mei 20060 Reacties

{mosimage}Het was wat stil de afgelopen dagen op deze website.. Maar ik ben er weer hoor. De afgelopen dagen hebben we een extra fractievergadering gehad op maandag vanwege een commissie financiële zaken van vanavond. Normaal gezien zou die gisteravond zijn geweest, maar toen was er voor de gemeenteraad een introductieavond. De nieuwe (burger)raadsleden (en ook de oude natuurlijk) krijgen een introductieprogramma waarin we kennis kunnen maken met de gemeentelijke organisatie. Maar sinds 1 januari is er een reorganisatie geweest binnen de gemeente en hebben alle afdelingen een andere naam en zijn er vooral minder afdelingen. Dus ook voor de mensen die al even meelopen is het bijzonder nuttig denk ik.


Maar goed, ik heb weer een hoop gehoord en weet ook weer zeker dat ik voor een aantal zaken binnen de overheid niet geschikt ben. Als een van de afdelingsmanagers met enthousiasme staat te vertellen dat alle werkprocessen worden geschreven en in kaart gebracht zodat…  Nou ja; ik merk nu ik dit schrijf dat ik het al niet eens meer weet. Het zal wel heel belangrijk zijn allemaal, maar het voelt voor mij toch aan als ontzettende flauwe kul en tijd die je denk ik veel beter kan besteden. Pas op! Dit is geen kritiek naar de gemeente Dronten toe, maar naar het “moderne managen” en het project denken. Er wordt op deze manier (projectplannen, projectvoorstellen, projectschetsen en projectevaluaties)  zo veel papier, energie en geld verspild dat dit heel veel weerstand bij mij oproept.
Maar goed, misschien moet ik hier toch maar aan leren wennen en het als gewoon gaan beschouwen. Maar dat gaat me moeite kosten, dat weet ik zeker!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.