Steun voor Kathalijne: ‘Geenstijl.nl-Stumpers’

vrijdag 9 november 20072 reacties

Kathalijne BuitenwegHyves heeft een optie om een foto, artikel of een profiel “niet ok” te verklaren. Als heel veel mensen dat doen wordt zo’n onderwerp geblokkeerd. Het nadeel als je dan een weblog op je hyve bij houdt is dat mensen die het niet met je eens zijn je blogje als “niet ok” kunnen bestempelen en daarmee ‘weg-sensureren”.
Dit is Kathalijne Buitenweg overkomen de afgelopen dagen omdat het voor de bewoners van Geenstijl.nl een beetje ingewikkeld is de Europese democratie te begrijpen.

Kathalijne zette een blogje op haar hyve waarin ze kritiek heeft op een nieuw ‘medicijn’ om seksuele lust bij vrouwen op te wekken, de vrijplijster, en de reactie daarop bij de bewoners van Geenstijl.nl. De pleister heeft mogelijk kanker als bijwerking. Dus reden om hierover kritisch te zijn lijkt me. maar helaas het was haar dus niet gegund. Hieronder haar blog-bijdrage:

Mijn kritische vragen over de marketing van de vrijpleister vallen duidelijk niet in de smaak bij de reaguurders van GeenStijl. Ze snappen niet dat de vergunningverlening voor geneesmiddelen een Europese aangelegenheid is, waar ik als europarlementariër geacht wordt controle op uit te oefenen. Maar ze storen zich vooral aan mijn opmerking dat het plakken van een pleister nog geen garantie biedt op een spannende vrijpartij, omdat voor veel vrouwen tederheid en vertrouwen een noodzakelijke voorwaarde zijn voor seks.

“Vind een pleister makkelijker.”
“Gaan we opeens voorwaarden stellen aan seks?”
“Nu alleen nog een klaarkompleister en de vrouwtjes zijn helemaal compleet.”

Ik krijg de indruk dat de heren reaguurders het maar moeilijk vinden om op eigen kracht, zonder medische hulpmiddelen, een vrouw in vervoering te brengen.

Stumpers.

Update: inmiddels is haar blogje weer gewoon te lezen op hyves! Goed dat dit door Hyves rechtgezet is!

2 Reacties

  1. Frank Pels

    O ja: nog even inhoudelijk.

    Ze heeft natuurlijk groot gelijk om kritisch te zijn over de vrijpleister. Het is sowieso erg tragisch dat geluk uit de farmacie moet komen. En als het dan ook nog (mogelijk) kankerverwekkend is….

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.