Steun de nacht van de vluchteling!

dinsdag 21 september 20102 reacties

Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? Dat is de vraag die Stichting Vluchteling opwerpt in aanloop naar de nacht van de vluchteling komende zaterdag.

In Congo woedt een vuile oorlog. Vrouwen en meisjes zijn op grote schaal slachtoffer van seksueel geweld. Verkrachting en verminking worden gebruikt als oorlogswapen. Ze zijn voor dit gruwelijke geweld op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling zet zich in voor deze vrouwen door hen directe medische hulp te bieden.

Om dat werk mogelijk te maken wordt er komende zaterdag op zondag nacht een nightwalk gehouden. 40 kilometer, in het holst van de nacht. De nightwalk is niet zomaar een sponsorloop, maar een evenement met een bijzonder programma. Om 23.00 uur start de nightwalk in de Cruise Terminal Rotterdam. De lopers starten om 24.00 uur vanaf de Erasmusbrug en Lopen naar het station Hollandspoor in Den Haag.

De nihgtwalk is een sponsorloop en GroenLinks loopt met een eigen team mee. Helaas lukt het me zelf niet mee te lopen, maar daarom sponsor ik ons team wel en roep ik u op hetzelfde te doen! Sponsor ons GroenLinks team die lopen voor hulp aan vrouwen en meisjes in Congo!

2 Reacties

  1. Ella

    Mooie tekst Paul, dank voor je support

  2. Paul Vermast

    Graag gedaan en heel veel succes met lopen jij! 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This