Steun de handtekeningenactie ’Ik wil werken. Handen af van kinderopvang!’

dinsdag 21 september 20105 reacties

Het demissionaire kabinet wil weer flink gaan snijden in de kosten van de kinderopvang. Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is. De maat is nu echt vol. Niet nog meer bezuinigen op kinderopvang, vindt GroenLinks. Om die eis kracht bij te zetten start vandaag opnieuw een handtekeningenactie.

Bezuinigen op kinderopvang werkt niet. Als de kinderopvang te duur wordt, vallen de sommen aan de keukentafel negatief uit. Zeker in gezinnen met een laag inkomen. Met name vrouwen zullen stoppen met werken. Terwijl we alleen al in de zorg straks 500.000 mensen extra nodig hebben.

Dit is de zoveelste bezuiniging op rij. Ouders moeten steeds meer gaan betalen voor de kinderopvang. Zo langzamerhand zijn ouders honderden tot duizenden euro’s meer kwijt aan kinderopvang.

Goede en toegankelijke kinderopvang moet een prioriteit blijven. De overheid moet de kinderopvang niet kapot bezuinigen, maar juist aan de slag gaan om de wachtlijsten nu eindelijk eens weg te werken en de kwaliteit te verbeteren.

Ineke van Gent
Femke Halsema

5 Reacties

 1. Hans Verbeek

  Het gaat niet om werk, het gaat om geld.
  Als je wilt dat vrouwen gaan werken in de zorg, dan moet je dat werk beter belonen.
  Haal het geld weg bij de oppasoma’s en geef het aan de werkers in de zorg.

 2. Marij

  Zorg ervoor dat het geld op de juiste plaats terecht komt en niet bij oppasoma’s die van dit geld met de kinderen en kleinkinderen op vakantie gaan omdat ze “niet hoeven te verdienen aan oppassen”.

 3. Susanne

  Oproep tot boycot binnen de wet. Hou het vreedzaam.

  Boycot alle politici, bestuurders, en managers die meewerken aan de bezuinigingsplannen. Enkel toegang tot voedsel, medische zorg, en andere noodzakelijke voorzieningen. En dat is meer dan dat deze mensen de bevolking van Nederland gunnen.

  Zeg, tweet, of blog het voort.

 4. Erwin

  CDA en VVD kijken alleen maar naar de kosten, en niet naar de voordelen dat er veel meer vrouwen kunnen werken. Terwijl de personeelstekorten enorm zullen toenemen, kiest men voor een aanpak waardoor veel moeders hun baan moeten opzeggen omdat de kinderopvang onbetaalbaar wordt.
  Goede actie van GroenLinks, ook leuk om te horen dat Femke aansluiting zoekt bij het alternatieve akkoord van Emile Roemer. Samenwerking over Links is echt nodig om te voorkomen dat Rechts de sociale voorzieningen kapotbezuinigt.

 5. alita

  Helemaal mee eens. Dat gastouder gedonder maakt zoveel kapot. Opa’s en oma’s die
  er op een verkeerde manier beter aanmoeten worden. Vaak voor de vakanties idd. Misschien is het beter om de gastoudervergoeding af te schaffen of heel laag te maken. E1.00per uur. Deze mensen moeten nu toch de papieren hebben en kunnen zich laten omscholen in de kinderopvang. Als daar nu meer kinderen komen, kan de overheid zicht houden op deze instelling. Ik vind wel dat er ook misbruik wordt gemaakt van de uren.
  Werk je b.v. 16 uur, dan vind ik dat je b.v. maximaal 22 uur vergoeding kunt krijgen (je moet het kind ook ophalen en brengen en bent hem/haar 2 dagen kwijt. En niet meer zoals nu voor 32 uur aan kunt vragen. Dat slaat ook nergens op. Het is
  triest dat alles naar het buitenland blijft gaan. Leve de CDA en VVD! Wilders doe je ook mee? Maak je ook de boel strax kapot?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This