Stem op de ‘Held van de Smaak’: Wil Sturkenboom

maandag 9 augustus 20100 Reacties

Wil Stirkenboom

Wil Sturkenboom

Van 19 tot 26 september wordt ‘de week van de smaak‘ weer georganiseerd. In aanloop naar deze week van de smaak strijden 12 fruittelers naar de titel ‘Held van de Smaak’. Ook onze Flevolandse held Wil Stukenboom van de Warmonderhofboomgaard in Dronten dingt mee en dus is de oproep eenvoudig: stem op de Held van de Smaak, Stem op Wil Sturkenboom.

Wil Sturkenboom heeft al meer dan twintig jaar ervaring met de teelt van biologisch kleinfruit, appels en peren. De boomgaard is een onderdeel van de Warmonderhof, de opleiding voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw te Dronten. In de boomgaard staan met name rassen die goed in het biologische teeltsysteem passen. Een van deze rassen is Santana, die door veel mensen met appelallergie zonder problemen gegeten kan worden. Bovendien heeft Wil zelf een smaakvolle kleine appel ontwikkeld die voorlopig alleen nog als ‘nr. 251’ wordt verkocht. Wil is mede initiatiefnemer en oprichter van de Hofwebwinkel. Deze webwinkel verkoopt biologische vers- en droogwaren in de regio Flevoland, Amsterdam en ’t Gooi. In het assortiment ook de lekkere en bijzondere sappen van de Warmonderhof.

Maar bovenal is Wil mijn oud-docent fruitteelt op de Warmonderhof. Heel wat dagen hebben we samen door de boomgaard gesjouwd. Meer over de Warmonderhofboomgaard is te lezen op de website en stem (als je dat nog niet gedaan hebt) hier!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This