Statiegeld moet blijven!

dinsdag 29 april 20140 Reacties

Het kabinet heeft verzonnen (onder invloed van de frisdranken sector) dat het statiegeld op platic flessen zal worden afgeschaft per 1 januari aanstaande. Inmiddels is er grote twijfel over de cijfers op basis waarvan het kabinet die besluit heeft genomen en zeggen eigenlijk alle deskundigen in de afval branche dat het een slecht idee is. En natuurlijk is het een slecht idee omdat dit afval dan op straat terecht komt en er geen enkele impuls is de zooi (van een ander) op te ruimen zoals treffend blijkt uit onderstaand filmpje.


Daarom zijn we als GroenLinks ook geen voorstander van het afschaffen van statiegeld, maar wordt het wat ons betreft juist verder uitgebreid naar statiegeld voor kleine plastic flesjes en blikjes!

Steun daarom het initiatief ‘Statiegeld moet blijven’ en like de speciale facebook pagina!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This