Staten PvdA, CDA en VVD snoeren het milieu de mond

woensdag 24 december 20080 Reacties

Het is nu duidelijk hoe de verhoudingen liggen in de Flevolandse politiek, blijkt uit De Stentor. Als je als gesubsidieerde organisatie een te kritische toon aanslaat of de provincie in haar plannen juridisch dwarsboomt krijg je daarvoor de rekening gepresenteerd en wordt je subsidie zo ver terug geschroefd dat het te weinig is om van te leven, maar te veel om van dood te gaan als organisatie. 

Natuur en Milieu Flevoland krijgt van de Partij van de Arbeid (u weet wel die van:  “sterk, GROEN en sociaal”), CDA en VVD een forse korting op de subsidie waardoor de bedrijfsvoering domweg in gevaar komt. Want met minder mensen komt een organisatie op een bepaald moment op het punt dat één griepje de hele boel al lam legt. 

De afgelopen jaren heeft Natuur en Milieu Flevoland (NMF) juridisch geprocedeerd tegen Luchthaven Lelystad omdat men de wijze waarop de uitbereiding van de luchthaven werd geregeld in de ogen van NMF niet juist was. Tot drie maal toe (!) heeft NMF daarin gelijk gekregen van de Raad van State en de hele ruimtelijke procedure moest vervolgens opnieuw. 

Nu krijgt NMF dus kennelijk de rekening hiervoor gepresenteerd. Kennelijk is de meerderheid van de Staten bang voor een sterke organisatie die kritisch van buiten de provinciale organisatie de belangen van de natuur en het milieu in Flevoland behartigen.

Ondanks dat de Flevolandse gemeenten, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en tal van andere organisaties hebben aangegeven dat deze korting geen verstandige ontwikkeling te vinden blijken de coalitiefracties in de Staten doof en blind voor de signalen uit het maatschappelijk middenveld.

Daarmee hebben de Statenfracties totaal incapabel en incompetent te zijn voor de positie die ze vervullen. Misschien een mooie aanleiding de discussie over de zin en onzin van de provincie weer eens op te starten. Zelf ben ik er voorstander van de provincie Flevoland zo rap mogelijk op te heffen. Immers voor het besturen van 6 gemeenten heb je geen provincie nodig en gezien het niveau van de Statenleden van de meerderheidscoalitie is opheffing van de provincie een absolute zegen!

Mooie kerstdagen! 

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.