Start van het theaterseizoen

woensdag 24 september 20080 Reacties

De MeerpaalGisteravond is het nieuwe theaterseizoen in De Meerpaal feestelijk van start gegaan.  De eerste voorstelling van dit seizoen was ‘Het Groot’ (niet te vermijnden) en de gemeenteraad was door de Meerpaal uitgenodigd deze voorstelling bij te wonen.

Als waardering voor onze betrokkenheid bij De meerpaal en als kans weer eens te netwerken en bij te praten. Onze gemeenteraad liet massaal verstek gaan. Van de gehele politiek in Dronten waren alleen wethouder Van As en ikzelf op de bijeenkomst afgekomen.

Reden voor de andere fracties om niet te komen was dat er ook fractievergaderingen gepland stonden (mar die kan je zoals wij als GroenLinks hebben gedaan ook een dagje verplaatsen naar maandag) en dat het niet integer zou zijn. Dat van die integriteit zit ‘m in het feit dat de gemeenteraad ook subsidieverlener is van De Meerpaal. Als je dan op zo’n uitnodiging ingaat zou dat mogelijk comprimerend werken.

Mijn afweging is dat dit onzin is. De Meerpaal is het culturele en sociale hart van onze gemeente. De lijst van instellingen en organisaties die in de Meerpaal zijn verenigd is bijna oneindig. Daarom is het goed jezelf op de hoogte te stellen hoe het met deze organisatie gaat. Dat kan natuurlijk op meerdere manieren. Zo’n opening van het theaterseizoen is daarvoor een mogelijke manier, maar ik heb vandaag ook een afspraak staan met directeur Ellen Kruize om eens informeel bij te praten.
Wij politici lopen soms het gevaar in een ivoren toren te zitten. Want gisteren heb ik weer een heleboel signalen opgepikt die ik nog niet eerder gehoord had. Het is echt onmogelijk om overal aanwezig te zijn. Want ik zag tot mijn schrik dat ik de open dag van de brandweer in Swifterbant gemist heb. Ook probeer ik zo vaak als mogelijk bij de buurtschouwen te zijn in onze dorpen.

Kortom; het is uiterst nuttig en belangrijk dat je zo vaak mogelijk je hoofd laat zien. Dat had ik ook gedaan als er geen voorstelling van ‘Het Groot’ bij had gezeten. Nu was ik nog nooit bij ‘Het groot’ geweest, maar ik moet zeggen dat ik me prima heb vermaakt. Zonder twijfel beter als de collega’s die aan de andere kant van het plein aan het fractievergaderen waren vermoed ik zo. Aan de Meerpaal; dank voor de uitnodiging!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This